FHIR.

Hulp nodig met FHIR?

Timformatie biedt consultancy aan op het gebied van FHIR en data transformatie. Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wat is FHIR?

Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) is een standaard voor de uitwisseling van gezondheidszorginformatie via elektronische systemen. Het is ontwikkeld om de samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgsystemen te verbeteren door gestandaardiseerde en flexibele dataformaten te bieden. Dit is cruciaal voor efficiëntere zorgprocessen en betere samenwerking tussen zorgverleners. Ons team ondersteunt organisaties bij de data transformatie van hun gegevens naar FHIR. Daarnaast ondersteunen we ook in de analyse van FHIR data, waarbij we voor de data voorbereiding de conventies van SQL on FHIR aanhouden.

Logo HL7 FHIR
Timformatie animatie data laptop chaotisch

Waarom FHIR?

Met HL7 FHIR ben je klaar voor de toekomst. Een groot probleem bij veel zorgorganisaties is dat elk systeem zijn eigen data format hanteert. Deze verschillende data formats zorgen ervoor dat veel werk opnieuw gedaan moet worden. Bouw je een applicatie zoals een dashboard, op systeem A, maar kies je later voor systeem B, dan betekent dat vaak dat je de hele applicatie opnieuw moet opzetten. Met FHIR is dat niet langer nodig. Door de data uit beide systemen om te zetten naar het HL7 FHIR format, kan je applicaties ook met een andere systeem gewoon blijven gebruiken.

Timformatie biedt consultancy voor het omzetten van jouw data naar FHIR. Wij helpen je graag.

Data transformatie naar FHIR.

Een FHIR project begint met de transformatie van de huidige data naar het HL7 FHIR format. Samen bepalen we welke FHIR objecten het beste aansluiten bij jouw data. Vervolgens gaan wij aan de slag met scripts om de data te transformeren naar FHIR. Deze scripts worden geschreven in een programmeertaal als R, of python. De keuze hiervoor hangt af van wat het beste past bij jouw organisatie.

Als de data is getransformeerd naar het juiste format, is het tijd om het geheel te automatiseren. Alle nieuwe data die het systeem inkomt, wordt dan ook automatisch omgezet in HL7 FHIR format. Daarnaast helpt Timformatie ook met nieuwe of bestaande applicaties aan te sluiten op FHIR. Zo ben je klaar voor de toekomst.

Timformatie animatie laptop met data visualisaties

Voorbeelden van projecten.

Pharmaccess

Werken aan Health Data Commons.

Erasmus MC

Voor de afdeling KNO van het Erasmus MC hebben we in Power BI spreekkamer- en verbeterdashboards ontwikkeld.

Onze andere expertises.

Benieuwd naar wat Timformatie nog meer voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op onze skills & tools pagina: